Gömülü 20 Yaş Cerrahisi

Gömülü 20 Yaş Cerrahisi


Gömülü 20 yaş cerrahisinde Kemer 20’lik diş hizmetlerinden yararlanmak ister misiniz? Bu kapsamda dişin tam anlamıyla ağızda yerleşememesi nedeniyle görülen sorunları ortadan kaldırabilirsiniz. İnsanların 3. büyük azı dişi olarak bilinen 20 yaş dişlerinin ağız boşluğunda yerleşmesi gereken bu dişlerin toplamda 4 adet olduğundan söz edilebilmektedir. Ancak kişiden kişiye farklılık gösteren ve zaman zaman çıkışında sorunlar yaşanan 20 yaş dişlerinin diğer dişlerle uyum sağlaması gerekmektedir.


Yirmili yaşlarda çıkması beklenen bu dişlerin ne zaman çıktığı konusunda net bir aralıktan söz etmek mümkün değildir. Bazen hiç çıkmayan 20 yaş dişlerinin gömülü olması ihtimali oldukça ciddi sorunlardan bir tanesidir. Bu durum da 20’lik gömülü diş çekimi ya da ameliyatı gibi operasyonlara neden olur.


Siz de Kemer 20’lik diş ile alakalı sorun yaşıyorsanız uzman bir diş hekimine başvurarak gömülü diş sorunlarının üstesinden gelmeye odaklanmalısınız. Aksi takdirde Kemer 20’lik diş çekimi hiç beklemediğiniz derecede zorlu geçebilmektedir.


20’lik Diş Çekimi Nasıl Yapılır?


Kemer 20’lik diş çekimi nasıl gerçekleşir merak ediyor olabilirsiniz. Nitekim dişleri nedeniyle uzun süre sorun yaşayan kimselerin bu operasyonla ilgili bütün detayları öğrenmek istedikleri açıktır. Bu anlamda yirmilik diş çekimi süreci ön kontroller, hekim kararı ve tedavi şeklinde sonuçlandırılmaktadır.


Kemer 20’lik Diş Kontrolleri


Dişlerin dizildiği çene kemiğinde yeni bir diş için boşluk yoksa ya da 20’lik dişin anormal bir konuma yerleşmesi durumunda gömülü diş problemi ortaya çıkar. Gömülü diş probleminin ortaya çıkmasında çenede kist ya da tümör bulunması da rol oynar. Yirmilik dişlerin çekilmesi için belli başlı özelliklere sahip olmaları gerekir. Daha açık bir ifade ile her 20’lik diş çekilmelidir genellemesi yapılmamalıdır. Bu konuda Kemer 20’lik diş uzmanına başvurmalısınız.


Gömülü 20’lik Diş Çekilmeli mi?


Yirmilik dişler, insanların başına gelen en ciddi problemlerden bir tanesi olarak kabul edilmektedir. Bu kapsamda da 20’lik diş kesinlikle çekilmesi gereken bir diş tipi olarak düşünülmektedir. Peki, gerçekten de her yirmilik dişi çekmek gerekir mi?


Kemer 20’lik diş çekimi sürecinde nihai kararı verecek olan diş hekimidir. Bu nedenle de radyolojik ve fiziksel muayeneler sonrasında diş hekimi çekime karar verir. Gömülü dişin akıbetine diş hekimi karar verse de kısmi gömülü dişlerin kesinlikle çekilmesi gerektiğini söyleyebiliriz. Zira kısmi gömülü dişler, insan yaşamını riske atacak nitelikte dişlerdir.


Kısmen Gömülü Dişler Neden Çekilmelidir?


Kısmen gömülü dişler, bir kısmı görünen ve bir kısmı da et ile kaplı dişler olarak bilinmektedir. Diş etinin tam kaplamadığı bu dişlerde yemek artıklarının birikmesi ile birlikte bakteri oluşumu da çok ciddi boyutlara ulaşabilmektedir. Bu nedenle de ağız sağlığının ciddi bir risk altında olduğunu ifade etmek gerekir. Diş hekiminin kontrolleri sonrasında diş çekimine karar verilmişse çekme işlemi titiz bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Bu sayede de dişin ağız sağlığını olumsuz etkilemesinin önüne geçilmektedir.


Operasyon Sonrası Şişlik ve Ağrı Oluşur mu?


Kemer 20’lik diş ameliyatı ya da çekimi sonrasında insanların en çok merak ettiği konular ağrı ve şişliktir. Siz de ağrı ve şişlikten yana endişe ediyor olabilirsiniz.


Yirmilik diş çekimi ertesinde karşı karşıya kalacağınız şişlik ve ağrı iyileşmenin en doğal sonucudur. Bu nedenle de şişlik ve ağrı ile karşılaştığınızda endişe duymamanız gerekmektedir. Ağrının artması durumunda hekiminizin önerisiyle ağrı kesici kullanabilirsiniz.


Kemer 20’lik diş çekimi sonrasında 3-4 günlük bir iyileşme süreci vardır. İyileşme sürecinizi tamamladığınızda ağız bakımınızı düzenli bir şekilde yaparak muhtemel olumsuzlukların önüne geçebilirsiniz. Yirmilik diş çekiminin yaşamınızı olumsuz etkileyecek bir durum olmasına engel olun!
 

HEMEN ARA WhatsApp