Diş Beyazlatma

Beyaz dişler her zaman popüler.  Diş beyazlatma nasıl yapılır.


  Giderek daha fazla insan daha parlak, daha beyaz dişler için diş kliniklerinde gerekli işlemleri yaptırmaya yönelik bütçe ayırıyor. Fakat diş beyazlatma işe yarıyor mu ve güvenli mi? Zararları var mı yoksa bu sadece bir şehir efsanesi mi? Bunlarla alakalı sık sorulan soruların yanıtlarını sizler için cevaplamaya çalışacağız.


Sık sorulan sorular: Diş beyazlatma teknikleri nelerdir?


 Diş beyazlatma nasıl yapılır; esasen bu soruya verilecek iki tür cevap var: birincisi ev ortamında kendi kendinize yapabileceğiniz işlem, bir diğeri de klinik ortamda uzman hekimlerce yapılacak diş beyazlatma işlemi. 


Kemer diş beyazlatma  


  Evde yapabileceksem o halde neden bir diş kliniğine gitmem gerekiyor diye sorabilirsiniz; bu gayet makul bir soru aslında. Elbette evde yapabileceğiniz beyazlatma yöntemleri mevcut ama herkesin diş yapısı, diş rengi, dişlerin uygulamalara vereceği reaksiyon farklılık göstermektedir. Öte yandan uzman hekimlerden oluşan kadrosuyla kemer diş beyazlatma bu operasyonda daha hızlı, kalıcı ve ileride size can sıkıcı sorunlar çıkarmayacak yöntemler belirlemenizde yardımcı olacaktır.  Diş beyazlatma uygulaması yapmak isteyen insanların öncelikle kemer diş beyazlatma gibi önde gelen kliniklere başvurması, profesyonel destek alması göz önünde bulundurması gereken faktörlerin belki de en başında geliyor.


Her ne kadar evde bu işlemi bireysel yapabilme potansiyeliniz varsa da dişlere yapılacak herhangi bir operasyon , küçük ya da büyük fark etmeksizin kesinlikle uzman diş hekimliğinin alanına giren bir alandır. Kemer diş beyazlatma deneyimli kadrosu ve sayısız kez yaptığı uygulamalarla bu alanda kendisini ispat etmiştir.  Evde diş beyazlatma için piyasada satılan kitlerin risk taşıma potansiyeli de unutulmamalıdır; kendi kendinize yapacağınız beyazlatma işleminde kullanacağınız ürünler diş minenizde hasar oluşturabilir.


Bazı güzellik salonları da bu hizmeti sunar, ancak operasyonu yapacak diş hekimi yoksa bu yasa dışıdır ve ağız sağlığınızı riske atabilir.


 Güçlü beyazlatma olarak da bilinen lazer beyazlatma, diş hekiminin sağlayabileceği başka bir beyazlatma sistemi türüdür. Dişlerinizde beyazlatıcı bir ürün tatbik edilir ve ardından beyazlatmayı etkinleştirmek için üzerlerine bir ışık veya lazer uygulaması yapılır. Lazer beyazlatma yaklaşık bir saat kadar sürer.


Beyazlatma uygulaması zararlı mı?


Hangi tedaviyi kullanırsanız kullanın, özellikle hassas dişleriniz varsa, diş etlerinizin bu uygulamada kullanılan kimyasallara karşı hassasiyet geliştirme ihtimalini de dikkate almalısınız Ayrıca diş etlerinde olası bir yanma beklenebilir.
 Kısacası bu uygulamayla ilişkili riskler arasında diş hassasiyeti ve diş köklerinin zarar görmesi sayılabilir.  Bu açıdan kemer diş beyazlatma kliniğinde yapılacak diş beyazlatma işleminde diş hekimleri, prosedürle ilgili sorunlarınız veya hassasiyetiniz olup olmayacağını sizinle yapacağı görüşmeyle tespit edebilir ve olası hassasiyetlere karşı önlemini alabilir.


Diş beyazlatma kalıcı mı?


Dişlerinize yapılan beyazlatma işlemi elbette sonsuza dek kalıcı değildir. Birkaç aydan üç yıla kadar sürebilen ve kişiden kişiye değişen bir süreçtir. Dişlerinizin sararmasına neden olabilecek kırmızı şarap, çay veya kahve içme sıklığı ve alışkanlığınız bu sürecin uzun ya da kısa sürmesinde temel faktörlerin başında gelir. Günün sonunda dişleriniz üzerinde yapılacak beyazlatma işleminiz ne kadar başarılı olursa olsun sizin dişlerinize göstereceğiniz özen onun beyaz kalma süresini uzatacaktır.
 

HEMEN ARA WhatsApp