Diş etleri, diğer adıyla gingiva üst ve alt çene alveol çıkıntılarını, diş boyunlarını çepeçevre saran kan damarları açısından zengin, diş köklerini koruyan pembemsi mukoza tabakasıdır. Periodontal hastalıklar dişeti ve dişleri destekleyen diğer dokuların etkilenmesiyle meydana gelir ve yetişkinlerde yaşanan diş kayıplarının %70’inin sebebini oluşturur. Diş tedavilerini başarılı bir şekilde uygulayan Kemer diş eti tedavisi hizmeti de vermektedir.
Dişlerin çevre dokularında farklı sebeplerle oluşan iltihabi hastalıklara diş eti hastalıkları yani periodontal hastalıklar denir. Diş eti hastalıkları çocuklardan ergenlere, erişkinlerden yaşlılara toplumdaki en yaygın kronik rahatsızlıklardan biridir. Bir veya daha fazla fazla dişi etkileyebilen diş eti hastalıkları ağrısız seyrettiği için fark edilmesi zordur ve çoğunlukla belirti vermediğinden hekime müracaat etmede geç kalınır. Diş eti hastalıkları kimi zaman çürük bile olmayan sağlam dişlerin kaybına sebep olmaktadır ki bu yüzden biz de Kemer olarak diş eti hastalıklarını ciddiyetle ele alıyoruz. Tedavinin başarısını etkileyen ve Kemer diş eti tedavisi kapsamında iyileştirme şansı sunduğumuz pek çok diş eti hastalığı tipi vardır.
Diş eti hastalıklarının arasından en yaygın görülenlerinin ilki gingivitistir ki bu da en hafif seyreden şeklidir. Hastalığa sebep olan en önemli etken mikrobiyal dental plaktır ve bu aşamada etkilenen yalnızca diş etleridir. Ağrı hiç olmamasına veya çok az olmasına rağmen diş etlerinde kanama, kırmızılık ve parlaklıkla fark edilir.
Periodontitis ise diş eti hastalıkların daha ilerlemiş safhasıdır ve hasar diş eti ile birlikte dişleri destekleyen diğer dokulara da yayılmıştır. Diş ile diş eti arasında oluşan periodontal cep enfeksiyonun yerleşmesine ve hastalığın ilerlemesine zemin oluşturur. Hastalık ilerlemesi durumunda dişlerin sallanmasına, hatta çekilmesine neden olabilir.
Diş eti hastalıkları çürükten daha yaygın olarak görülmekte ve Kemer diş eti tedavisi her tip diş eti hastalığının tedavisini kapsamaktadır.
Birçok uzman diş eti şişmesini ana hastalık olarak değil, ana hastalığa bağlı bir yan etki olarak görür. Diş eti şişmesinin ortaya çıkışında diş eti iltihabı ve enfeksiyon başta olmak üzere hamilelik, ilaç kullanımı, beslenme bozuklukları, ağız ve diş hijyenin yeterince sağlanamaması, macun markası değişikliği gibi sebepler de etken olabilir. Diş etinizin hangi hastalık veya nedenden dolayı şiştiğini öğrenmek için önce Kemer diş eti tedavisi kapsamında muayenesi olmanız tedavinin seyrini belirleme açısından faydalı olacaktır.
Sağlıksız, mor diş etinin aksine sağlıklı diş etinin rengi pembe ve formu sıkı olmalıdır. Bu renk ve forma sahip olmayan diş etleri anormal bir belirti olarak kabul görür. Diş etlerinin mor renge sahip olması diş etlerine yeterli kanın gitmediğini ve dolayısıyla yumuşak dokunun oksijenden mahrum kaldığını gösterir. Genelde yaralanma veya travmadan kaynaklandığı gibi tırnak ısırma, diş gıcırdatma ve sert yiyecek ısırma gibi nedenler de diş eti morarmasına neden olabilir. Diş eti iltihabı veya diş eti kanaması da morarmaya sebep olabilir ve kanama bozukluklarına hemofili, lösemi gibi ciddi hastalıklar neden olmuş olabilir. Dr. Mustafa Alper Kul, Kemer’de diş eti tedavisi öncesi muayenenizi gerçekleştirdikten sonra gerek duyulması halinde bu hastalıklarla ilgili gerekli bölümlere yönlendirecektir.
Yaygın görülen diş eti problemleri arasında diş eti kanamaları önemli bir yere sahiptir. Sağlıklı diş eti diş fırçalama esnasında, sert besinler yendiğinde veya kendiliğinden kanamaz, eğer kanıyorsa bu durum diş eti iltihabının en önemli belirtisidir. Diş etinde meydana gelen kanama diş eti dokusunun zayıfladığını veya hasar gördüğünü, bağ dokusunda bulunan damarların zedelendiğini haber verebilir. Çeşitli sağlık sorunlarının habercisi olabilen diş eti kanamalarını ciddiye alıyor ve uygun tedavileri Kemer diş eti tedavisi kalitesi ile uyguluyoruz.